Известие

Collapse
No announcement yet.

фарове за мъгла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• фарове за мъгла

Колеги и на двата фара за мъгла са им счупени стъклата. Имам каско, но застрахователят иска да им оставя счупените фарове и дори не знае каква е цената им. Аз не искам да ги оставя защото мога и да не си намеря други. Та искам да ви питам някой знае ли колко струва един нов фар за мъгла и откъде може да се купи или пък само стъклата. Стават ли от други автомобили или други модели Алфи?
    С поздрав от Бургас - 156 1.9жтд

земи ела на некоя среща у Бургас, ще помагаме....
    0885 996 997
    Кой застраховател...
    дай на лични....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

До колкото си спомням бяха около 150-160 лв парчето, имам предвид целия не само джама. Глей колко човека от бургас пишат а на стрещите само 2 бр хора......
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

що не пробвш от някой магазин за авто аксесоари да си вземеш просто същия диаметър халогенки. сменяш и готово... wink: На мен ми е счупено едното стъкло и засега му залепих плексиглас със монтажен силикон и мисля да си купя от магазин 2 нови макари не оригинални, но 300 лв за халогенки ми се струва доста. Другия вариант е по моргите ама трудно ще намериш

Comment

Аз нямах халогени,но с баща ми търсехме и намерихме точно като оригиналните.Единия струва okolo 25 30 лева неси спомням,но небеше повече от 30 лв.С един приятел се хванахме свалихме 2-те кори,които са за халогените,махнахме тапите като ги изрязохме,халогените пастанаха като изляти.Вързахме релета,бушони всичко както трябва да е.Кабелите неси личат откъде минават светят перфектно без да греят.Има само един проблем когато се изреже нормално дупката и се поставят светят твърде нависоко затова трябва преди дасе залепят с двукомпоненто лепило дасе настроят.Това е дано съм бил полезен .Несе притеснявайте от двукомпонентното лепило ако искате даги махате просто се изтърхва.Ако ще ги правите с двукомпоненто лепило пъвро леко надраскайте пластмасата,тъй като трябва да се слее с нея.
          156 1.8 T.S 144 hp '99
          Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

Comment

Оригиналното си е оригинално. За AR 33 ми струваха по 130лв парчето. Виж продава се алфа 156 на части
            http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9607 и е от Бургас.

Comment

Невсеки може да си позволи да даде 130 140 лв за халогени
              156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

Прочети и за моя проблем преди време,ти решаваш:

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... po&start=0
                Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                ------------------------------------------

Comment

За мен фаровете за мъгла не са гъзария а неоходимост, тъй като обикалям доста и не ги пускам без причина. Най важното е да си вършат работата за която са предназначени. Трудно е да повярвам че такива за 20-30 лв ще светят така както оригинала.

Comment

Първоначално публикувано от Neokill
                    За мен фаровете за мъгла не са гъзария а неоходимост, тъй като обикалям доста и не ги пускам без причина. Най важното е да си вършат работата за която са предназначени. Трудно е да повярвам че такива за 20-30 лв ще светят така както оригинала.
                    Когато си ги пусна почти несе нуждая от къси светлини неговоря само ей така даси правя вятър на устата,разбира се всеки си преценява дали да даде 30 лв или 130 Всичко е въпрос на гледна точка.Халогена си е затворен от всякъде,вода неможе да влезе.Разбира се колеги има много смотани халогени него оспорвам,но специално за тия,който съм сложил мога да споря Дано направите правилен избор колеги
                    156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

На мен днес ми обесниха - че са поръчвали специално пластмасовите рамки в бронята около халогените, защото старите - без място за халогени (неизрязани) не били същите, а и нямало как да се нагласяткато височина после .....
                      Нови такива Пластмаси са около 35лв бройката от Аутоиталия.

Иначе самите халогени - не е достатъчно да са само точно същия диаметър, защото оригиналните имат леко сплескване отгоре.

Скоро намерихме италиански - не оргинални и бяха около 90лв двата.
                      Колеги от форума казаха за същите, че много лесно им се пукали стъклата и при някои не били добре оплътнени и влиза вода - следва помътнявне и наручаване на рефлектора - съответно и светлината.
                      Това не става за 2-3 месеца, но все пак.... всеки сам си решава.
                      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от ninormal
                        Когато си ги пусна почти несе нуждая от къси светлини неговоря само ей така даси правя вятър на устата,разбира се всеки си преценява дали да даде 30 лв или 130 Всичко е въпрос на гледна точка.Халогена си е затворен от всякъде,вода неможе да влезе.Разбира се колеги има много смотани халогени него оспорвам,но специално за тия,който съм сложил мога да споря Дано направите правилен избор колеги
                        Много добре си го написал дали 30 или 130. Аз извод си правя от стария ми автомобил AR 33. Една сутрин осъмнах без халогени (поне крадците културни нищо не счупиха) намерих си нови произведени незнайно къде по 35 лв бройката с крушка. Първо започнаха леко да се изпотяват. Айде сваляй уплътнявай на два пъти. Започна да им потъмнява рефлектора, те и преди това светиха на 50/60 % от другите. Последно след 12 часа каране и работа на халогените минах през една хубава локва и на единия стъклото се пукна. Айде нов пак същия. След 6 месеца съвсем спряха да светят. В последствие си купих 1 нов и един 2ра употреба оригинални и работата се оправи 2 години без проблеми.

Колега jammi ако искаш обади се ще пообиколим местата за части. Пиши на лични или телефона ми го има в клубния указател

Comment

Първоначално публикувано от ninormal
                          Много добре си го написал дали 30 или 130. Аз извод си правя от стария ми автомобил AR 33. Една сутрин осъмнах без халогени (поне крадците културни нищо не счупиха) намерих си нови произведени незнайно къде по 35 лв бройката с крушка. Първо започнаха леко да се изпотяват. Айде сваляй уплътнявай на два пъти. Започна да им потъмнява рефлектора, те и преди това светиха на 50/60 % от другите. Последно след 12 часа каране и работа на халогените минах през една хубава локва и на единия стъклото се пукна. Айде нов пак същия. След 6 месеца съвсем спряха да светят. В последствие си купих 1 нов и един 2ра употреба оригинални и работата се оправи 2 години без проблеми.

Колега jammi ако искаш обади се ще пообиколим местата за части. Телефона ми го има в клубния указател
                          Ще пиша занапред какво е станало с мойте засега оставайте със здраве
                          156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

Working...
                          X